Opskrift på min ynglings salat!

Husk du oftest kun ser de gode sider på de sociale medier

Jeg har længe haft lyst til at skrive dette indlæg, på baggrund af mails og kommentarer jeg har fået fra jer dejlige læsere. Det har ofte handlet om jeg hele tiden spiser sundt, hvordan jeg konstant kan holde motivationen og om jeg virkelig ALTID elsker at træne.

Og svaret er NEJ! og jeg synes virkelig jeg har prøvet at vise de dårlige sider af mit vægttab og depression med 100 % ærlighed, men før det, kan jeg godt forstå at i troede mit liv var lutter lagkage, for det tænker jeg da også om nogle af de personer hvis blogs og Instagram jeg følger.

Jeg har lige rundet 7000 følgere på Instagram, og det synes jeg virkelig er en del og jeg er meget stolt over det! Men nogle af de kommentarer jeg oftest får er: du er så livsglad, og ih Mette du er så positiv. Og det er også korrekt, for sådan er jeg det meste af tiden – men jeg har VIRKELIG også dårlige dage hvor alt bare er lort, min kæreste er lort, arbejdet er lort, har små skændtes med familie, spist rigtig meget junkfood, ligget på sofaen OG sådan dage har alle! :)

Men i og med jeg er en sundheds/fitness blogger – vil jeg virkelig bare gerne fortælle jer at i skal huske at i BESTEMT ikke ser alt. Selv de mest positive personer, og dem der virker allermest motiveret og sunde har dårlige dage, fyldt med junkfood, chips eller slik.

I skal virkelig huske at dem i måske har som forbilleder, eller inspiration også lider. Mennesker vil jo helst fremstå fra deres bedste side, og det er jo klart – det jo ikke fedt at ligge noget ud man har det skidt med. I skulle bare se hvor mange billeder jeg tager for at finde det “rigtige” jeg kan ligge på Instagram. Men sådan er mennesker bare – så det man ser på IG er ofte kun små dele af hverdagen og de gode af dem :)

Jeg havde f.eks. en hel weekend hvor jeg fik junkfood, som jeg ikke delte på Instagram, fordi det var jo ikke inspirerende eller sundt – så hvorfor ligge det op?

Så jeg har egentlig lavet dette indlæg for at fortælle jer at INGEN er perfekte. Selv de personer i har som forbilleder og inspiration til et sundere liv har dårlige dage – og det er i nødt til at huske, og ikke banke jer selv i hovedet for ikke at være gode nok, for det er i <3

Jeg læste for nylig en artikel omkring piger der gik ned med stress/depression fordi de skulle være bedst til alt og det stressede dem helt sindssygt, ligesom det gjorde med mig.

Og det kan de sociale medier blandt andet være med til, fordi man kan se hvor gode andre er til alt det du ikke orker for tiden. Derfor skal i bare tænke og huske på at de sociale medier er kun en lille bitte del af hverdagen i ser og at folk oftest deler de gode ting.

Husk at fokusere på jer selv og hvor dejlige i er, for det synes jeg virkelig i er!
 photo Love___by_CelticBeauty_by_love_zpsebffa279.jpg
Håber mit indlæg gav mening – ellers må i skrive, også må jeg uddybe det anderledes :)

 

4 kommentarer

 • Mette

  Hej søde Mette,

  Jeg blev så glad for at læse dette indlæg.

  Det er SÅ godt skrevet.

  Jeg følger Sarah Louise’s blog, som meget kortvarigt lagde et billede på af en overvægtig pige, som forsøgte at klippe maven af.
  Sarah Louise kaldte denne “tankevækkende” og bad os læsere om vores følelser, når vi så dette indlæg.
  Jeg skrev ærligt, at jeg godt kunne følge denne piges tanker med alle de wrap-billeder, dagens outfit billeder, nye negle- og hår billeder osv osv….
  Ikke et ondt ord om Sarah Louise, men hun blev SÅ gal over min ærlige udtalelse og kaldte mig mange grimme ting og jeg må indrømme, at min begejstring for hendes blog faldt helt til jorden.
  Man må åbenbart ikke være ærlig, turde skrive om sandheden…..
  Alle hendes indlæg bliver slettet, hvis ikke de er søde og til hendes fordel – wow for en debat vi så kan få!!??

  Så jeg blev så lettet, da jeg så dette indlæg fra dig.
  Det er så vigtigt at turde føle, turde være ærlig og vise sit sande jeg.
  Hatten af for dig, søde Mette.

  Må jeg spørge lidt ind til din depression?
  Hvordan tackler du den efter du er blevet “rask”.

  Jeg gik for 4 måneder ned med et kæmpe angstanfald og fik konstateret en depression. Var nok forårsaget af stress – nyt job, forberedelse på rejse, deltagelse i et stort løb osv osv.
  Men nøj hvor er det svært… Går til psykolog og er kommet langt.
  Men angst/de der væmmelige følelser bølger i perioder….

  Hvad gør du, når de melder sig?
  Hvordan takler du en “ny” måde at leve på?

  Rigtig mange knus til dig
  Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Mette, (skønt navn btw ;) )

   Jeg er virkelig glad for at høre du kunne lide dette indlæg, da det var med en smule nervøsitet jeg udgav det! :)

   Åh det kan jeg da godt forstå du blev frusteret over – det var da også en dårlig måde af håndtere det på fra hende side.

   Men jeg er glad for du så kan bruge mit indlæg til noget, og at det har lettet nogle ting for dig – det var nemlig hele min mening med dette indlæg!

   Og det kan du tro du må – du spørger ALT det du vil. Jeg prøver nemlig at nedbryde tabu’et.

   Altså jeg kæmper stadig med det, jeg ved ikke om du læste mit tidligere indlæg, men jeg var ret hårdt ramt af det lorte job i call centeret, så det tog alt min energi og kræfter, så jeg lider stadig under depressionen og skal passe på ikke at stresse mig selv for meget, og lave ting der ikke får mig ned, for det er jeg stadig ikke 100% klar til! :)

   Åh det kender jeg godt – der er så mange forskellige ting der stresser en, og man skal virkelig huske at passe på sig selv!

   Jamen de dage jeg har det sådan, lukker jeg egentlig bare af for omverden og er mig. Græder hvis jeg har lyst, ligger i sengen eller hvad jeg lige har lyst til. Det heldigvis ikke særlig ofte – men jeg er nød til at lytte til min krop og de signaler den sender. Det egentlig også den måde jeg lever på – jeg tackler det ved at lytte til min krop også bruge tid på selvforkælelse og de ting som gør mig glad!

   Håber du kan bruge mit svar!

   Mange kys herfra!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift på min ynglings salat!