Træningen blev en sur pligt...

Hvordan jeg er endt her..

Der er rigtig mange af jer der spørger indtil mit arbejde og hvad jeg egentlig laver, og hvordan jeg er endt med at lave det som jeg laver nu.

Det er egentlig sjovt, for da jeg gik på HHX var jeg helt sikker på jeg skulle være noget med marketing, eller i den dur. Men nu sidder jeg som HR Assistent for hele norden i en international virksomhed. Jeg er ansvarlig for 180+ medarbejdere i de 4 nordiske lande (Finland, Sverige, Norge og Danmark) Jeg sidder med alt HR samt løn.

Men hvordan er jeg endt her? :)

Da jeg var færdig med HHX, søgte jeg direkte ind  som Markedsføringsøkonom på Cphbusiness, det gjorde jeg fordi skolen havde et godt omdømme og det virkede meget professionelt. De var venlige og høflige når jeg ringede ind med mine spørgsmål og  derudover ville jeg gerne til København og bo. Denne uddannelse blev derfor mit springbræt til at blive voksen hvis man kan sige det sådan? :)

Dette indlæg er sponsoreret af Cphbusiness

I denne video kan du se lidt om hvad uddannelsen som Markedsføringsøkonom indeholder :)

Det der tiltrak mig ved uddannelsen var at det var en kortere videregående, hvilket betød den var et springbræt til enten at læse videre eller gå direkte ud og arbejde efter uddannelse og så det at der var praktik som et helt semester af uddannelse, således at man fik lov at komme ud og prøve at være “rigtigt” i arbejde. Således at det man lærer i skolen omkring teori, rent faktisk bliver til virkelighed når man kommer ud på arbejdspladsen og bliver prøvet af .

Derudover var jeg faktisk også i Shanghai i 3 uger, et tilbud som Cphbusiness havde hvor vi fik muligheden for at komme ud og skrive en opgave vi alligevel skulle lave, i Kina. Det var en fantastisk og MEGET lærerig tur.
Det ved jeg selvfølgelig ikke om de stadig gør – men da jeg gik der, gjorde de meget for eleverne og især også for dem der gerne ville i praktik i udlandet eller have et eller flere semestre i udlandet, det er nemlig også en mulighed i denne uddannelse. Min lillebror har faktisk også taget uddannelsen som Markedsføringsøkonom og han tog et semester i New York ;)

Det jeg også godt kunne lide ved uddannelsen var at der var så mange forskellige fag. Jeg fandt hurtigt ud af at de økonomiske fag ikke sagde mig så meget, men fagene som kommunikation og organisation fangede mig helt vildt, og det var på den måde jeg fik øjnene op for HR! :)

Og i samarbejde med min studievejleder fik vi gjort det sådan at jeg kom i praktik i en HR afdeling, hvor jeg arbejdede med Employeer Branding, og på den måde fik jeg også testet af om HR var noget for mig eller ej.

Jeg syntes det var SÅ fedt at komme ud og prøve i praktik og blive en del af en virksomhed på denne måde. Og jeg tog endda også 2 måneder mere end vi egentlig skulle. Men jeg ville bare så gerne lære en masse :)
Og det er det jeg synes er godt ved disse erhvervsakademiuddannelser, de kombinere nemlig teori med erfaring, og det er aldrig skidt på et CV :)

Min kæreste har ligeledes taget en Logistikøkonom uddannelse på Cphbusiness, og han sidder nu med hans drømme job – så man kan sagtens komme langt med en erhvervsakademiuddannelse  og det er en uddannelse du kan bruge til noget :)

Så hvis du står og skal til og vælge hvad du skal efter gymnasiet, så kan jeg fortælle dig at at Cphbusiness holder åbnet hus d. 1 og 2. november, så her har du en god mulighed for at komme ind og høre om skolen samt de uddannelser som de har (de har nemlig en masse forskellige)

Hvis du vil læse mere kan du selvfølgelig også hoppe ind på www.cphbusiness.dk :)

Sig endelig til hvis i har nogle spørgsmål om uddannelsen :)

Et billede fra min tur til Shanghai i forbindelse med studiet :)

14798739_10208762457671927_999326016_n

6 kommentarer

 • Kira

  Hej Mette,
  Har du senere læst overbygning, eller sprang du direkte ud i job? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Hej Mette ;-)
  Jeg sidder netop og overvejer at tage markedsføringsøkonom uddannelsen…
  mit sprøgsmål er: er der meget undervisning på engelsk, eller er det mere materialet man arbejder med som er skrevet på engelsk? 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Malene,

   Da jeg gik der var der både en dansk og engelsk uddannelse, jeg tog den danske, dvs. alt undervisning var på dansk, og nogle af bøger + lektier på engelsk, men hovedsageligt dansk.
   Den engelske var som du nok kan regne ud kun på engelsk :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Der er vildt mange, fede muligheder med markedsføringsøkonomen, så også en anbefaling her fra!:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Fedt at du og flere bloggere sætter fokus på denne uddannelse!
  Jeg er selv igang med markedsføringsøkonom uddannelsen og synes den er rigtig god, da den er bred og man kan bruge den til flere ting. Selv bruger jeg den som et led i at byggere videre på min detail uddannelse og få mere administrativ viden. Skal i praktik til januar og igår ringede de fra ønske praktikpladsen og tilbød mig tre måneder hos dem! YES!
  Så varme anbefalinger herfra også :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træningen blev en sur pligt...