Oplevelse til Zulu the Color run

Brok, brok, brok

Hvis du er i godt humør og ikke gider høre på brok og negativitet så vil jeg ikke anbefale dig at læse videre. Det her er nemlig et personligt indlæg hvor jeg har behov for at brokke mig fordi jeg er pisse trist over min situation.

10490132_10202882065825806_1006318008_n

Som i nok kunne læse i sidse uge kom jeg slemt til skabe med foden i søndags – det har resulteret i en slem forstuvning, så foden kan få ro og hele ordentligt.

For det første irritere det mig helt vildt at jeg endelig var kommet på benene igen! Jeg var kommet igang med min træning, og nød det faktisk. Motivationen var tilbage, jeg var startet hos ny diætist og ny kostplan, og jeg synes faktisk for en gang skyld i lang tid gik det godt! Men bang! 20 meter før målstregen vrikker jeg om, også dum som jeg er går jeg ikke direkte til samarit teltet, men bliver derimod ved med at gå på foden, for jeg troede jo det bare ville gå over.
Det endte jo så ud i at jeg skal holde min fod i ro ihvertfald 14 dage – og ja jeg ved godt det er ikke er lang tid i forhold til så meget andet, men jeg synes alligevel det er lang tid for mig  – efter en periode hvor jeg har været psysisk nede og endelig var kommet igang, er det virkelig lang tid for mig :(

For det andet så når man bare ligger hjemme hele dagen og keder sig, så får man lyst til at spise og spise de forkerte ting.  fordi man ikke får brændt energi af. Den følelsen af man bare ikke laver noget og ikke kan noget er forfærdelig! :S
Jeg havde brug for at komme ud i går aftes og gå en tur, dog på krykker og det var hårdt men jeg ville bare have luft!

Jeg satser på jeg snart kan smide krykkerne og gå uden dem, men det betyder jo at jeg så bare kan gå op og squatte med 42 kg som før, og det gør mig sgu trist :(

og ikke nok med det, så blev jeg rigtig sur på mig selv i går aftes. Jeg er sur over det tager så lang tid med mig at smide de forbandede kilo, når man på instagram kan se nogle der har smidt det dobbelte på kun et halvt år, andre der ligger billeder op af deres perfekte kroppe, og så sidder man her med mave og føler bare jeg har uendelig lang vej igen og det virker nærmest helt uoverskueligt :(

Jeg ved godt hvert menneske er forskelligt og det også gælder om at have sig selv med. Men nogle får det bare til at se SÅ let ud, og det synes jeg fandeme ikke det er! Man stopper jo ikke bare lige med at kunne lide de forkerte ting eller ændre vaner fra den ene dag til den anden.

Jeg er virkelig træt af at føle mig stor og tyk. Jeg er så ked af jeg har taget meget på igen, selvom jeg godt ved at når man har det skidt psysisk er det ikke det man skal fokusere på. Men jeg er træt af den følelse, jeg er så ked af jeg føler jeg er svag og mest af alt at jeg føler jeg ikke kan mere – forstået på den måde at jeg føler min viljestyrke er nærmest ikke eksisterende. Jeg er træt af jeg for ofte falder i de forkerte sager og derudover føler jeg mig som en fiasko, fordi jeg ikke kan tabe mig, men spiser det forkerte og ja. Det fandeme ikke sjovt altså.

Åh, jeg beklager alt mit brok og tristhed – jeg har bare brug for at komme ud med det. Håber det hele snart bliver bedre igen.

11 kommentarer

  • Malene

    Det kan jeg godt forstå! Helt ok at brokke sig over det, for det er da bare så surt. Rigtig god bedring. Måske kan du begynde at cykle, førend du kan løbe og træne som før? Mvh. Malene

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte Hansen

    Jeg synes netop, at dét, at du brokker dig, er en del af kampen. Fordi der er så mange ting der har indflydelse på, hvordan vægten mindskes. Og jeg er næsten sikker på, at i alle kampe der er imod kiloene, så vil der være en periode, hvor man har lyst til at give op. Og det viser bare, at man er menneskelig. Så hvis du altid kun snakkede om, hvordan du elskede at træne, og kun spiste salat til frokost og aften, så ville vi andre ikke kunne hamle op med dig, og måske selv føle, at vi ikke er seje nok, til at tabe os. Så jeg synes kun det er fedt, at du gider at give os både et indblik i det søde, men også den sure side af tilværelsen.
    Og når du så endelig kan komme op og træne normalt igen, så har du måske ønsket om at give den en på skallen, fordi du har savnet det. Jeg har selv ikke trænet i fire uger (!) fordi jeg har haft travlt med eksamen. Og jeg GLÆDER mig så meget til at komme i gang igen her i sommerferien. Det bliver nok den mest flittige ferie nogensinde. Men jeg skal også til et bryllup i august, så der skal kæmpes, hvis jeg vil kunne nå at se resultater.

    God kamp, og god bedring med anklen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kan VIRKELIG godt forstå dig.. Jeg har selv lige gået med en periode, hvor jeg har det præcist sådan dér – hver dag! Jeg er også blevet påvirket af, at jeg ser andre har smidt så og så mange kilo på den tid jeg selv har været i gang. Og jeg er bare stadig tyk.. Det irriterer mig.. Så forstår virkelig godt hvad du mener.. Jeg har i de perioder også selv svært ved at få fortalt mig, at vi alle er forskellige og alle har forskellige ting at kæmpe med, der gør at det kan tage længere tid.. Det er dog vendt for mig og min lyst til træning og sund mad er tilbage og det gør mig så meget gladere, så håber også snart det kan vende for dig og at du kommer dig hurtigt oven på forstuvningen.. Det er øv, for det kan jo i princippet godt tage længere tid end 14 dage.. Jeg forstuvede også min fod for et års tid siden og lægen sagde også 14 dage til mig, men der gik i hvert fald 4 uger før jeg var tilbage for fuld styrke.. Ikke for at tage al gejsten ud af dig, men bare så du virkelig lige lytter til dig selv (og ikke mindst mærker efter i foden).. Intet er vigtigere end at komme oven på en skade, så man ikke kommer til at døje med det resten af livet (det lærer man ligesom når man bliver ældre og ikke kommer sig så hurtigt oven på sådan noget som tidligere ;) ).. Men det jeg allerhelst vil sige: HÆNG I! Det er SÅ vigtigt at man bare et par gange om dagen, når man har det sådan dér, lige kan minde sig selv om, hvad man har opnået indtil nu.. Selvom det ikke er de tanker der vinder den dag, så har du lige fået sagt det til dig selv og efterhånden, så vokser det sig større inden i dig – tro mig :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Søde mette!

    Jeg kan virkelig følge dig i alt du siger, og hvor er det bare surt for dig at du er skadet!
    Du bliver nødt til og holde dig selv i nakken, for som du sikkert godt ved så er kosten meget vigtigere end man lige tror, du kan stadig sagtens tabe dig i mens du er skadet, hvis blot du passer kosten!
    Tænk på at hvis du spiser de forkerte ting i den tid du er skadet, har du blot mere og indhente når du kommer på benene igen, frem for hvis du passer kosten og faktisk taber dig lidt i mellem tiden!
    Jeg tror på du kan, og jeg synes det er så træls at høre at du har svært ved at holde dig på måtten for tiden! øøv! hvis du blot boede i nærheden skulle jeg gerne hjælpe dig med og træne og spise sundt! (er selv igang med vægttab)!

    Men jeg tror på du kan, og ingen vægttabsrejse er ens, måske taber andre sig hurtigere end dig, det er ikke det vigtigste, det vigtigste er at det går den rette vej, og intet er så let som det ser ud! Du skal nok nå det hele, og den dag du opnår din drømmekrop vil du kunne se tilbage på en lang og svær kamp, men en kamp du vand! Jeg hepper på dig :-)

    – Ida :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Asta

    Wow, stærkt indlæg.
    Kan genkende meget af mig selv, jeg kæmpede længe med anoreksi med bulimiske tendenser, og hvor var det bare en KAMP at stoppe med at kaste op. Virkelig en kamp. Jeg blev ved med at “overspise” (i gåseøjne fordi mine overspisninger var indbildte, og altså ikke reelle overspisninger, men stadig..) Jeg spiste alt det, jeg vidste ville trigge en opkastning, og det var ikke før jeg kom i behandling et sted, hvor der rent faktisk blev lyttet til MIG, at jeg var i stand til at slippe opkastningerne.
    Derfor tænker jeg på, om du mon får noget hjælp til at tackle de ting, der tynger dig psykisk? Efter min oplevelse kan man ikke blive fuldstændig fri for sine problemer før det psykiske er helt plads.
    God bedring med foden, og jeg håber du snart får det bedre!
    Og husk så at fokusere på det positive: Du har f. eks. flotte, markerede ben, som mange piger ville dø for :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg føler virkelig med dig. Både mht foden og din kamp. Jeg synes også, at andre får det til at se vildt let ud, men jeg kæmper også. Det kan virke så demotiverende og jeg er næsten begyndt at tvivle på min egen krops evne til at tabe sig. Men selvfølgelig kan den det.

    For to år siden lavede jeg et lignende stunt med foden – mit var virkelig slemt og gik med krykker i to uger – på den positive side, gav det virkelig gode guns at gå med krykker og da min fod var ok igen, kunne jeg tage 5 armbøjninger på fødderne og jeg kunne ikke engang tage én før krykkerne. Så LIDT positivt er der ved dem.

    Sender varme tanker <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lina

    Kender det godt Mette. Min sitiuation er ikke helt som din men meget frustrerende for mig.
    Nå men som Ida skriver så synes jeg også du skal prøve så godt du kan at fokusere på at du altså stadig kan tabe dig uden motionen. Ellers får du det bare endnu værre:-( nu når du ikke træner kan du skære ned på kulhydrater og gluten fx. Ved godt du har irritabel tyktarm men forfatteren til en af de der LCHF bøger har det også og hun har helt droppet gluten og kulhydrater og var det bedste hun nogensinde gjorde for sin krop og mave.
    Og så har vi jo det dejlige vejr så du kan ligge og sole og blive endnu mere lækker brun. Og så ellers læs og se film, serier osv., der gør dig glad:-) Når du får lyst til noget lækkert kan du jo nyde vandmelon, jordbær og sådan som der jo er så meget af nu.
    Håber sådan der snart sker noget i dit vægttab så du bliver glad igen:-)
    Tænk på glæden over at være sund og slank er bedre end noget mad smager i et øjeblik. Ved godt jeg får det til at lyde nemmere end det er;-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] sengen med masser af “fitness energi” – for de dage har vi allesammen! Den seje Mette har skrevet om hendes kamp med kiloerne som ikke altid går den vej hun ønsker, Maya har skrevet […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sødeste sødeste Mette.
    Ih hvor jehg kender følelsen. Alt for godt. Det er noget lorte lort, med lort på – rent ud sagt. Jeg har selv været der såååå mange gange før, og det stinker for hårdt. (Jeg er sikker på du selv har haft følelsen før jo). MEN, og det er et STORT MEN!!! Jeg er også sikker på du tidligere er kommet ud af de tanker igen.

    Jeg sidder jo lidt i samme situation mht. skade. Og jeg var også røvhamrende sur og ked af det de første dage og gik med de samme tanker: Nu gik det lige så godt, var endelig kommet ordentlig igang, jeg kan også bare opgive det hele osv. MEN, (igen et STORT et), så blev jeg STÆDIG. Fandme nej, om jeg skulle lade mig begrænse (tåen eller i dit tilfælde foden, skal selvfølgelig have ro). Det gælder om at se muligheder og IKKE begrænsninger.

    Træningen skal bare modificeres. Prøv lige at tænke på hvor bad-ass du blir til arm/mave/ryg øvelser :-)(selvfølgelig i øvelser der ikke belaster foden) Det gælder om at træne det man godt kan, så er jeg ret så sikker på at benern følger med, når foden er i orden :-). (Jeg er pt. hende der humper rundt oppe i FW, men fandme om jeg vil opgive min træning). Jeg ved godt at squats med 40+ kg er the shit, men vi må lytte til kroppen. Jeg er begyndt at squatte i det jeg mener hedder Smith-stativ (du ved der hvor stangen hænger fast, så man får noget hjælp til balancen). Det virker i al fald :-) og så er der mange af maskinerne hvor man kan undgå at bruge foden/vristen, men bruge underbenet – det er altså også guld værd for mig nu her.

    Mht. kosten, så har du jo fuldstændig styr på det – du har en kostplan (eller i al fald en plan) brug den. Er der ikke noget med at kost er 70% og træning er 30%. Det er i al fald min filosofi nu her med skade – så længe jeg har nogenlunde styr på kosten, så skal jeg nok klare den :-).

    En kæmpe lang og indviklet (og lidt rodet) smørre – men min pointe er: You ca DO IT. Jeg ved det, og jeg hepper på dig.

    Kæmpe kram fra mig

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kære Mette, kender alt for godt følelsen af det du skriver. Man kæmper så meget for at finde motivationen efter at være slået ud i et stykke tid… Måske pga. noget personligt eller fordi man falder i og ikke rigtig ser, at der sker nogle ændringer på vægten eller kroppen… Når man så endelig har fundet motivationen, er man i fuld gang lige indtil der kommer noget igen… I dit tilfælde er det din fod. Øv..
    Tror bare man skal huske på at et vægttab eller kampen om at blive “fit” tager sin tid, og er desværre ikke noget som sker på kort tid.. Det er OK at falde af, det er OK at have en pause… Det handler bare om at komme op på hesten igen! Tag din tid til at blive “rask” igen, og husk at du derefter starter hvor du slap, og ikke forfra… Du har allerede startet dit forløb, og selvom du måske ikke selv kan se det, så kan jeg og andre som ser tingene udefra, tydeligt se en forskel!!! Du vil komme over denne periode, og pludselig vil du se, at du er i fuld gang igen og så vil du være ustoppelig ;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    TAK, Mette!!
    Hvor er det skønt at du er ærlig og tør vise at det ikke er nemt at tabe sig for alle. Det er virkelig surt for dig med din fod, rigtig god bedring.
    Jeg har det præcis som dig, (bare uden forstuvet fod.), og jeg hader mig selv for at jeg vælger usundt frem for sundt. Jeg læser pt. Til eksamen, men når det forhåbentlig er overstået på onsdag står det på sund livsstil (og helt sikkert sukkertrang!).

    Til sidst vil jeg sige tak for en rigtig god blog, jeg læser den ofte, er dog første gang jeg smider en kommentar.

    God weekend og vær du ikke alt for hård ved dig selv.

    Hilsen en anden Mette :)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oplevelse til Zulu the Color run