Turen går til...

New York guide

SORRY! Jeg ved godt dette indlæg har været længe undervejs, men der er simpelthen hen også meget at tage fat i! :)

Men her kommer min guide til New York, med mine øjne. Jeg tænker min guide er bedst til dem der ikke har besøgt byen før og vil opleve alle de der turist ting. For det var de vi gjorde ;)

PB040352

Det praktiske:
Vi bestilte flybilletter hos Norwegian, og gav omkring 3.000 kr tur/retur pr. person og jeg kan virkelig anbefale dem. Der var intet at sætte en finger på :)

Vi bestilte ligeledes hotel hjemmefra, vi holdte øje med forskellige booking sider hverdag, og slog til da vi fandt et godt tilbud. Vi endte med at bo på Herald Square Hotel – det lå lige ved Empire og Macys (også var der en kæmpe Victorias Secret også – hihi) Men hotellet har også en anbefaling herfra. Det var ikke fordi det var noget særligt – men dejligt rent og fine senge og kæmpe badeværelser (jeg er fan)

Inden ankomst:
Vi havde hjemmefra købt et New York Pass og skal du til New York og vil opleve så meget som muligt, SÅ skal du købe dette pas. Vi var så glade for det!

Og det var nemt at få, vi købte det som sagt hjemmefra og så kunne man hente det i en butik når man kom til byen, og det blev først aktiveret når man går ind til den første turist ting.

Vi købte 5 dage og sparede virkelig mange penge i forhold til hvis vi skulle have betalt direkte.  Derudover kan man få en masse forskellige attraktioner til hvad man nu selv finder interssant. Der er bag om Broadway, Empire State Building, Madame Tussands osv. I kan se hele listen lige HER!

Husk at pakke gode gå sko! Man går helt sindssygt meget derovre – og jeg havde ikke de bedste sko på. Det kunne mærkes i ryg og lænd!

Must see:
De ting jegsynes man skal opleve hvis man aldrig har været i New York før er:

– Empire State Building
– Frihedsgudinden
– Times Square (Både dag og aften)
– Macys
– 5th Avenue
– Rockerfeller Center
– Central Park (Især Bow Bridge) Men der er SÅ mange flotte ting derinde
– World Trade Center/Freedom Tower (denne her er simpelthen MUST see 1, det er fantastisk)
– 9/11 Memorial, både springvandet men også musem
– Little Italy og China Town (Der kan jeg anbefale en af de guidede ture i New York Pass, de var fantatiske)
– High Line Park (Den tog vi som guided tur også, det var SÅ godt!)
– Brooklyn Bridge (Også gå ned i dumbo området og få nogle vilde billeder af Skylinen)
– En basket eller Is hockey kamp i Madison Square Garden – simpelthen fantastisk
– En broadway musical

Gode tips:
Hvis du vil have flotte billeder med Empire State som jo egentlig er NYC’s varemærke, så skal du tage i Rockefeller center, der kan man få nogle fantastiske billeder.

Også vil jeg VIRKELIG sige at hvis du kan, så skal du købe billetter til en kamp i Madison Square Garden, jeg kan selv anbefale Ishockey. Jeg har aldrig set en kamp, men derinde sad jeg os skreg og heppede, som om jeg aldrig havde lavet andet! Stemningen er fantastisk!

Derudover planlæg jeres kommende dag, aften før, så i ved hvad i skal lave. Og planlæg også tingene så de ligger tæt på hinanden, så i f.eks. ikke skal helt nede fra downtown og op til Uptown – i vil få meget mere ud af jeres tid hvis i planlægger :)

Køb en 7 dages kort til subway’en – de penge er godt givet ud. Du kører den bare igennem, og så kan du køre lige hvor det passer. Tror vi gav 30 dollars, så de var godt givet ud :) (Man kan vist også købe for færre dage)

Også kan jeg altså anbefale et par guidet ture – de fortæller mange spændende og sjove historier man ikke havde opdaget på egen hånd. Jeg så f.eks. det sted Heath Ledger blev fundet død – og det havde jeg ikke vist hvis jeg bare gik forbi selv :)

Hvis du har tid:
Vi havde jo 11 dage, så vi havde meget tid. Så vi valgte at tage en dag ud og besøge Woodbury Outlet, som ligger 1 times kørsel fra New York. Der fik vi shoppet godt! :)
Det kan jeg anbefale!

En anden ting er at du kan få 10 % hvis du er turist og vil handle i Macys, du skal bare henvende dig i deres kundecenter, med pas eller kørekort. Så får du en 10 % rabat kupon :)

Washington! Ja, det tager 5 timer at køre dertil, men det er det hele værd. Vi var afsted med min lillebror og hans kammerat, og vi tog afsted TIDLIG morgen, og var også hjemme sen aften. Men det var hele turen værd.
Vi bookede bus billetter hjemmefra og det fungerede fint. Jeg kan desværre ikke huske hvor – men jeg googlede bare og så fandt vi et sted :)

Andet:
Det er dyrere at leve sundt derovre – de sunde steder er overalt, og de er billigere. Jeg valgte ikke at fokusere på at leve sundt, men jeg spiste hvad jeg havde lyst til derovre :)

HUSK Kamera og få taget en masse flotte billeder! :)

Hvis du har råd, vil jeg anbefale en helikopter tur – det er alle pengene værd.

Hvis man er lidt en nørd som mig, så kan man herinde se forskellige lokationer hvor film er  blevet optaget – se det synes jeg er spændende :D

Og her kan man se hvor de optager noget I DAG! :D Så der er nogle forskellige mennesker der skriver ind hvor de ser hvad der bliver optaget.

Jeg har set meget Glee, så et af mine mål var at komme derhen hvor de havde optaget forskellige scener, det synes jeg var fedt. Så det kan jeg også anbefale at gøre med jeres ynglings serie :)

Egentlig har jeg ikke så meget mere at sige, end NYD det! Tiden går så stærkt, så det med at suge alt til sig.

Har du noget du vil vide eller spørge om, så fyr endelig løs :)

12189819_1661753790704176_1319877155502232124_n12219498_10206217060478588_4944746961629228529_nPB030031PB03002412193379_1661923917353830_882876787598126179_nPB030190PB030210PB040238PB040424PB04044112185038_1662193433993545_6773455813223832455_oPB071151

4 kommentarer

 • Det er et fantastisk indlæg! Tusind tak!

  NY er BYEN, jeg mangler at opleve i USA. Jeg har hidtil kun været i LA.

  Fedtfedtfedt!

  https://festiusa.wordpress.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Berit

  Skønt indlæg skal besøge NY til maj, glæder mig som et lille barn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  TAK for en god guide til NY. Jeg skal selv 10 dage derover til maj😀 Jeg har dog et spørgsmål til New York Pass. Jeg kan virkelig se ideen i at købe det da man sparer mange penge. Jeg har dog hørt at man på dagen skal hente billetterne til de ting man gerne vil se den pågældende dag. Hvilket måske kan være lidt omstændigt. Hvordan fungerede det for dig/jer?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Maria,

   Åh er misundelig! Glæd dig :D

   Nej nej slet ikke. Men den dag du aktivere dit pas skal du bruge det aktivt i 5 dage f.eks. du kan ikke bare bruge dage hist og her. Så vi planlagde fuldstændig turist ting de første 5 dage med de ting der var inkluderet og så shopping til sidst :)

   Vi oplevede ikke vi skulle hente nogle billetter? Vi gik bare ind til de forskellige ting :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Turen går til...