Blomkålsret

Sund kartoffel porre suppe

Efteråret er ovre os, det er kold – det er vist ikke nogen overraskelse. Men det er også en tid til typiske efterårsretter, så som supper.

Jeg er faktisk ikke den store suppe spiser, men her på det sidste har jeg alligevel haft lyst til suppe.

Så jeg satte min kæreste på ogaven – og han lavede derfor denne lækre sunde kartoffel porre suppe :)

12096484_1658942344318654_429127981523202890_n

Det skal du bruge:

500 gram kartofler
2 porrer
1 løg
250 ml madlavningsfløde 4% (den fra Oma)
1 liter vand
2 grønssagbouillons terninger
En smule olie
Salt
Peber
evt. kalkun bacon/alm. bacon til topping

Sådan gør du:

Start med at vaske og skræl derefter kartoflerne. Når dette er gjort, skærer du kartoflerne ud i mindre stykker. Derefter skal du skære porrerne ud – skær dem ud i skiver ala 1 cm pr skive.

Derefter finder du en gryde frem, og varmer en smule olie op ved høj varme.
Svits derefter løg, kartofler og porre i cirka 3-4 minutter i gryden.

Bland så en liter vand sammen med 2 x grønssag bouillon terninger, og hæld i gryden. Lad så suppen koge i cirka 20 minutter, så grønsagerne bliver bløde/møre.

I mens du venter kan du evt. riste bacon hvis du vil have det på, så er det sprødt når det skal puttes oven på :)

Når suppen så har kogt i 20 minutters tid, så skal den blendes. Prop suppen op i en blender og blend til den har en cremet og jævn konsistens.

Når dette er gjort, hælder du bare suppen retur i gryden og bland madlavningsfløden ned i. Smag til med salt og peber.

Og varm den så igennem – i 5 minutters tid, så er den klar til servering :)

Velbekommen!

#Mettesopskrifter

mm

Jeg proppede lidt kød i fra aftensmaden i går – det synes jeg smagte godt! ;) Men hører egentlig ikke til retten!

 

1 kommentar

  • Marianne

    Jeg elsker også at spise suppe om efteråret. Det smager godt og varmer lidt. Tip gives lige videre hvis man ikke lige har en blender ved hånden eller man har lavet en kæmpe portion – en stavblender kan også gå an

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blomkålsret