De første dage..

Efterårsmad – Hokkaido fritter

En god ting ved efteråret er den mange lækre sæson grønsager som nu kommer til, så som græskar, kål og en masse andre ting :)

I aften vil jeg dele noget jeg lige har fået øjnene op for, nemlig Hokkaido fritter, det smagte fandeme godt :)
Det smager lige som kartoffel både, men er bare meget sundere! :)

Men hvorfor er Hokkaido godt – det har jeg læst lidt mere om på aarstiderne.dk, men de skriver blandt andet:
Græskar indeholder en stor mængde vand og kun få kalorier. Er desuden fulde af betacaroten, B- og C-vitamin, folat, calcium, kalium, magnesium og fibre – en mættende spise i den kolde tid, hvor vi har brug for ekstra energi.

Så her for i opskriften på efterårets hit, for mit vedkommende ;)

2015-10-22 19.01.00

Det skal du bruge:

1-2 Hokkaido græskar (alt efter størrelse)
4 spsk citron saft
4 spsk olivenolie
4 fed hvidløg (skal knuses i en hvidløgspresser)
Groft salt

Du kan evt. krydre med diverse krydderier som du godt kan lide :)

Sådan gør du:

Tænd oven på 190 grader ved funktion varmluft og grill – hvis du ikke har den funktion brug da 200 grader på varmluft.

Skær græskaret over så du har 2 halve, og fjern derefter kernerne.
Skær så skrællen af græskaret og skær så nogle tynde fritter – alt efter behov og smag :)

Når du har skåret dem ud, ligger du dem ud på en bageplade – bland så olien, citronsaften og hvidløgene sammen og fordel det ud over dem. (Vi gjorde det med en pensel)
Evt. kan du supplere med ekstra hvidløg i form af hvidløgspulver – hvis du er til det :)

Til sidst drysser du salt ud over alle fritterne – alt efter behov :)

Put dem så i oven i 15-20 minutter – hvis du ikke havde en varmluft/grill funktion, kan du afslutte med at give dem 5-7 minutter på grill.
Altså 20 minutter ved 200 grader varmluft, og afslut så med 5-7 minutter på grill.

De er virkelig lækre – vi fik en hakkebøf og spejlæg til ;)

VELBEKOMMEN <3

#Mettesopskrifter

2015-10-22 19.01.10 2015-10-22 19.00.53

1 kommentar

Skriv en kommentar :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De første dage..