Jeg er lidt stolt..

Kylling i peanutbutter/kokos sauce med chili og hvidløgs broccoli med fuldkornspasta

Så er det blevet tid til ugens sunde, og den her ret smager SÅ lækkert :)
Ugens sunde :)
Kylling i peanutbutter/kokos sauce med chili og hvidløgs broccoli med fuldkornspasta
999927_10152078341430071_454817823_n
Det skal du bruge:
Til kylling med peanutbutter/kokos sauce:
350 gram kylling
2 fed hvidløg
1 løg
2 spsk peanutbutter
1 tsk rød karrypasta
1 lille dåse kokosmælk
Salt
Peber
til chili og hvidløgsbroccoli med fuldkornspasta:
1 broccoli
2 fed hvidløg
100-150 gram fuldkornspasta
Salt
Peber
Chili pulver eller chili
Sådan gør du:
Svits hvidløg og løg i en gryde med lidt olie, og tilsæt derefter kyllingekødet i små tern. Når kødet er blevet svitset tilsættes den røde karrypasta og der røres rundt.
Efter lidt tid tilsætter du peanut butteren samt kokosmælken som røres godt sammen til en jævn sauce.
Til sidst smages der til med salt og peber.
Samtidig koges pastaen i en gryde, når pastaen er klar hældes 3 dl. af vandet fra og beholdes til senere. Svits hvidløgene med chili eller chilipulver i  en wok.
Skær broccolien i små buketter og kom disse ned i wokken til hvidløgene og chilien, og svits disse i et par minutter.
Tilsæt nu de 3 dl vand fra pastaen samt lidt salt og lad broccolien dampe i 3-4 minutter til broccolien har den rigtige konsistens. De skal dampes uden låg.
Kom pastaen ned i wokken og rør det sammen.
Velbekommen ;)
 
Et godt tip er at putte sovsen oven på pastaen og broccolien, det smager SÅ lækkert! :)

10 kommentarer

 • Anonymous

  Først og fremmest; det ser vildt lækkert ud. Men altså så sund er den vel ikke? Ikke at den er usund overhovedet, men i min optik mangler der grønsager, og så skulle pastaen måske byttes ud med noget andet?Dette er set ikke en kritik, for sådan en ret kan sagtens spises med god samvittighed :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nej jeg har spist sundere, men det er heller ikke usundt. Peanut butter er sundt fedt som man godt må få ind i mellem – du kan læse mere her http://www.fitnews.dk/artikler/peanut-butter-bade-syndigt-og-sundt/Og det er fuldkornspasta, og kroppen har brug for kulhydrater, så det er ikke fy fy og spise fuldkorns pasta – det skal bare ikke grovædes i for store potioner – jeg følger den plan jeg har fået fra min diætist og spiser det antal gram jeg må :)Og grønsagerne får jeg jo i form af broccolien :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tror det er en princip sag, for nogle kan dette virke usundt, hvis man virkelig går op i kost og prøver at undgå pasta pga. stivelsen.Men grov pasta er helt klart bedre end almindelig pasta. Grov pasta indeholder “grove” kulhydrater, der adskiller sig fra almindelige kulhydrater ved at passere relativt ufordøjede igennem systemet. De kostfibre som grov pasta indeholder har derudover også flere gode egenskaber – en af dem er at sætte skub i fordøjelsen og sikre regelmæssig afføring :) Derudover har kostfibre en positiv indflydelse på kolesteroltallet. Jeg syntes det er fint at du ikke er for skeptisk Mette, bare man dyrker motion som du, og spiser overvejende sundt er dette helt fint! Så skal du nok nå dine mål. Kh Mathilde http://www.mathildemac.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lige præcis! og jeg følger bare den plan min uddannede diætist har lavet til mig, og jeg stoler på hende :)Tak, det havde jeg nemlig os tænkt mig! :)Tak for støtten :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonymous

   Jeg skrev det på ingen måder for at være negativ, jeg synes da også kun, at det er fint, at Mette ikke kun spiser gulerødder og blomkål. Jeg ville bare gerne høre hendes tanker bag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det os helt okay :) Jeg tog det slet ikke negativt :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Mmm den smager SÅ godt:-) Taknfor den!;) Forsår bare ikke helt pastaen til, så har lavet brune ris:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi prøvede at lave det igår og nøj hvor smagte det godt og mættede længe! :)Min kæreste er stor fan af peanutbutter, så han var helt tosset med det!Tilsatte dog lidt mere kylling og skiftede broccoli ud med gulerødder. Men stor succes og den opskrift skal helt sikkert prøves igen! ;)Så gerne flere lækre opskrifter, tak =D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej hvor fedt i kunne lide det! :) godt at høre fra dem der afprøver retterne! :)Der skal nok komme flere retter i det nye år.Glædelig jul <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er lidt stolt..