Efterårsmad - Hokkaido fritter

En god ting ved efteråret er den mange lækre sæson grønsager som nu kommer til, så som græskar, kål og en masse andre ting :) I aften vil jeg dele noget jeg lige har fået øjnene op for, nemlig Hokkaido fritter, det smagte fandeme godt :) Det smager lige som kartoffel både, men er bare meget sundere! :) Men hvorfor er Hokkaido godt - det har jeg læst lidt mere om på aarstiderne.dk, men de skriver blandt andet: Græskar indeholder en stor mængde vand og kun få kalorier. Er desuden fulde af betacaroten, B- og C-vitamin, folat, calcium, kalium, magnesium og fibre – en mættende spise i den kolde tid, hvor vi har brug for ekstra energi. Så her for i opskriften på efterårets hit, for mit vedkommende ;) 2015-10-22 19.01.00 Det skal du bruge: 1-2 Hokkaido græskar (alt efter størrelse) 4 spsk citron saft 4 spsk olivenolie 4 fed hvidløg (skal knuses i en hvidløgspresser) Groft salt Du kan evt. krydre med diverse krydderier som du godt kan lide :) Sådan gør du: Tænd oven på 190 grader ved funktion varmluft og grill - hvis du ikke har den funktion brug da 200 grader på varmluft. Skær græskaret over så du har 2 halve, og fjern derefter kernerne. Skær så skrællen af græskaret og skær så nogle tynde fritter - alt efter behov og smag :) Når du har skåret dem ud, ligger du dem ud på en bageplade - bland så olien, citronsaften og hvidløgene sammen og fordel det ud over dem. (Vi gjorde det med en pensel) Evt. kan du supplere med ekstra hvidløg i form af hvidløgspulver - hvis du er til det :) Til sidst drysser du salt ud over alle fritterne - alt efter behov :) Put dem så i oven i 15-20 minutter - hvis du ikke havde en varmluft/grill funktion, kan du afslutte med at give dem 5-7 minutter på grill. Altså 20 minutter ved 200 grader varmluft, og afslut så med 5-7 minutter på grill. De er virkelig lækre - vi fik en hakkebøf og spejlæg til ;) VELBEKOMMEN <3 #Mettesopskrifter 2015-10-22 19.01.10 2015-10-22 19.00.53