Opskrift - Kødboller i tomat sauce med blomkålsris
Jeg har længe glædet mig til at dele denne ret med jer, for det smager simpelthen SÅ godt - samtidig med at den er sund :)
Den tager omkring 45 minutter at lave - og følger du opskriften er der også til frikadeller næste dag :)
Ikke den mest fotogene ret, men den er altså lækker ;)
Det skal du bruge:
Til kødbollerne:
400g hakket svine/kalvekød
1 æg
1 rødløg
2 gulerødder
1 dl havregryn
1/2 dl fuldkornsmel
3/4 dl mælk
salt
peber
Til tomatsauce:
1 dåse hakkede tomater
2 laurbærblade
2 fed hvidløg
citronsaft
Som ris:
Blomkål
Sådan gør du:
Hak rødløget, riv derefter gulerødderne og bland det med resten af ingredienserne til kødbollerne. farsen skal være æltet godt sammen så den bliver ensartet.
Kom derefter dåsen med hakkede tomater i en lille gryde. Knus hvidløgene med siden af en stor kniv og kom det ned til tomaterne sammen med laurbærblade og en spsk citronsaft. bring det i kog og skru derefter ned på middel varme.
Lav 6 - 8 kødboller af halvdelen af farsen til kødbollerne og kom dem ned i tomatsaucen og lad dem koge i 10-12 min.
Mens kødbollerne koger i tomatsaucen river man blomkålet på et rivejern så det bliver til “ris”. Man kan enten spise dem rå eller hvor de lige er stegt på panden. Rigtig godt og sundt alternativt til ris!
Resten af farsen til kødbollerne kan man evt. lave til frikadeller til dagen efter.
Velbekommen! ;)
Det smager faktisk så godt at vi har fået min kærestes 2 årige niece til at spise det. Altså hun troede nok blomkålen var ris - fordi det sagde vi til hende :D hihi! Men hun var vild med det, og spiste en stor potion - se selv :D
Hvis i er på udgik efter en anden nem opskrift med kødboller, kan i prøve følgende spaghetti med kødboller fra Knorr