En ide til bloggen + 1 dårlig nyhed.

Kødboller i tomatsauce, med grillede gulerødder og squash

Jeg spurgte i et af mine tidligere indlæg om i kunne være interesseret i at få et ugentlig indlæg med opskrifter på noget af den sunde mad vi spiser herhjemme, og det var der en stor opbakning for.
Det er jeg mega glad for! Så derfor vil det blive et fast indlæg her på bloggen hver mandag.

Jeg laver indlægget i samarbejde med min søde kæreste, som ligeledes vil tage nogle rigtige lækre mad billeder til jer, så i kan se hvordan retten ser ud :)

Så lad os hermed komme igang – her er opskriften for uge 43! :)

_________________________________________________________________________________

Kødboller i tomatsauce, med grillede gulerødder og squash
1377539_10151942803150071_1898822973_n
Mums, ser det ikke lækkert ud? ;)
 
Hvad skal der bruges?
 
Til kødbollerne:
300 gram hakket svinekød med 3-6 % fedt
1 æg
1 løg
3/4 dl groft hvedemel
1 dl mini mælk
Salt
Peber
Rosmarin
evt. finthakkede soltørrede tomater (hvis man kan lide det)
Til tomatsaucen:
4 dl hakkede eller flåede tomater
1-2 lauerbærblade
1-2 fed hvidløg
evt. lidt citronsaft
Tilbehør (grønsagerne)
3-4 gulerødder
1 squash
Lidt olie
Salt
Peber
Sådan gør du:
Start med at skære gulerødder og squash i tynde, aflange stænger på cirka 1x1x5 cm, og kom dem derefter i et ildfast fad.
Hæld 1-2 spsk olie over dem samt salt og peber, og rør det godt sammen, så olie, salt og peber er fordelt jævnt over grønsagerne.
Stil dette i oven på grillfunktionen ved 200 grader i cirka 25-30 minutter, men husk at vende grønsagerne et par gange undervejs :)
Nu skal du starte på kødbollerne. Start med at rive løget, eller hakke det fint. Derefter kommer du løg og resten af ingredienserne til kødboller i en skål og rør det sammen.
Når det er gjort, laves der små kødboller af farsen.
Hæld derefter alle ingredienserne til tomatsaucen end i en gryde, eller en dyb pande og bring det i kog. Når det koger lægges kødbollerne ned i saucen og lad dem så koge i saucen i cirka 10 minutter.
Når det er gjort er retten færdig, og du kan derefter nyde et dejlig måltid.
Velbekommen :)
Hvis der er nogle af jer der kaster jer ud i at lave retten, vil jeg rigtig gerne høre om det – så læg gerne en kommentar her på blogindlægget :)
Jeg ville også synes det var rigtig fedt hvis jer der havde instagram og tog et billed af retten, taggede mig i det, jeg hedder getfitinspirationdk derinde, og brug gerne hashtagget #ugenssunde, så vil jeg kigge efter jeres billeder der :)
Forsat god mad til jer søde læsere :-*
 photo Skaeligrmbillede2015-01-08kl185554_zps18754ab9.png

2 kommentarer

  • Mmm, ser lækkert ud :) God blog – giver inspiration:)En anden god måde at få grøntsager på er ved en spiralizer (f.eks http://www.urtehuset.dk/index.php/featured/spirali-gron.html). Jeg har lige købt en og den er allerede blevet en rigtig god ven i køkkenet – nem måde at få pasta fornemmelsen bare med squash eller andet grønt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mange tak Mette, det er jeg rigtig glad for at høre ! :)Og ja jeg har købt hørt om det, det er virkelig smart! Mig og min kæreste har os snakket om den, kunne være en fed ting at have i hjemmet :)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En ide til bloggen + 1 dårlig nyhed.