Den første uge på projekt GET FIT!

Styrketræning i forbindelse med vægttab

Jeg vil gerne byde jer alle sammen velkommen til Cæcilie Ralund som er min personlige træner :)

Hun vil gæsteblogge her på bloggen under mit forløb omkring en masse sundhed og træning – så tag godt i mod hende :)

__________________
Mit navn er Cæcilie, jeg er 23 år, og bor i København med min kæreste og min lille hund.
Til daglig læser jeg ernæring og sundhed og er uddannet fitness instruktør og personlig træner.
Untitled1
Jeg begyndte selv at træne regelmæssigt for lidt over tre år siden, efter en periode hvor jeg havde gået og været lidt små deprimeret, og  jeg mærkede hurtigt hvad træningen gjorde ved mit humør og min selvtillid. Da jeg startede med at træne dyrkede jeg udelukkende en masse konditionstræning, men for ca. halvandet år siden fik jeg en personlig træner som hjalp mig med at komme i gang med styrketræning. Det åbnede mine øjne for en hel ny måde at træne på, og jeg så hurtigt de resultater på min krop, som jeg havde eftersøgt.
Jeg har aldrig været en sportspige, og havde aldrig forestillet mig at træning skulle komme til at fylde så stor en del af mit liv som det gør nu, men da resultaterne begyndte at kunne ses, blev jeg mere og mere motiveret til at fortsætte, og følelsen af at kunne løfte mere og mere fra gang til gang, gjorde min glæde ved træningen endnu større.
Jeg har en stor passion for at hjælpe andre, så de kan opnå den samme glæde ved træning som jeg selv har. Jeg er i gang med at hjælpe Mette med hendes kost og  har fået hende til at styrketræne, da det er en væsentlig del mange overser under et vægttab. Mit første indlæg her på bloggen handler derfor om hvorfor styrketræning er så vigtig en del i forbindelse med et vægttab:
Mange tror uheldigvis at hvis de vil tabe sig og få en ?fit? krop, er timevis af hård konditionstræning nok. Dette er desværre en udbredt skrøne som mange kvinder især har troet på. Når man skal i gang med et vægttab er det selvfølgelig, først og fremmest, vigtigt at kroppen er i energiunderskud. Det vil sige man indtager mindre mad end man forbrænder. Hvis man udelukkende taber sig ved at omlægge sin kost, vil kroppen, først og fremmest, begynde at tære på fedtdepoterne, og dernæst muskelmassen. Ved at dyrke konditionstræning træning kan man formindske dette, og hvis man samtidig dyrker styrketræning kan man bibeholde sin muskelmasse, og i nogle tilfælde, hvis man er utrænet, forøge sin muskelmasse.
Jo større muskelmasse man har, jo mere fedt forbrænder kroppen, selv i hvile. Det vil altså sige at du kan sidde i sofaen og forbrænde langt mere, end en person med mindre muskelmasse.
Derudover kan en times styrketræning faktisk forbrænde ligeså mange kalorier, som en hård time med konditionstræning, da der efter styrketræning også er en høj efterforbrænding. På den måde kan man altså slå to fluer med et smæk.
 
De fleste mennesker er meget fokuseret på tallet på vægten, når de vil tabe sig. Men fakta er at hvis du udelukkende taber dig ved at indtage mindre mad, og dyrker konditionstræning, så vil du tabe en del muskelmasse, hvorimod du ved styrketræning vil tabe rent fedt.
Det er altså sundhedsmæssigt langt bedre at kombinere de to træningsformer, og det er styrketræningen der vil få din krop til at se ?fit? ud.
Og nej, du kommer ikke til at ligne en bodybuilder hvis du som kvinde styrketræner, da kvinder slet ikke kan opbygge så stor en muskelmasse. Til gengæld er det, det der strammer din krop op.
Så der er altså ingen undskyldning for ikke at kombinere din konditionstræning med noget tung styrketræning.
Til sidst har jeg lige indsat et billede for at illustrere forskellen mellem vægttab uden styrketræning, og vægttab med styrketræning
Untitled2
Hvis I har flere spørgsmål kan I finde mig på min Facebook side HER  eller på min Instagram cilleralund5 kommentarer

 • Rigtig godt indlæg og fedt med lidt inspiration fra anden side :D Jeg er så enig: styrketræning er seriøst vejen frem! jeg har selv været en af dem der var på den ene kur efter den anden og var lidt bange for de tunge vægte, men nu synes jeg det er helt fantastisk at træne, spise en masse sund mad og mærke forskellen :)Og det billede er bare alt for sjovt! Og sandt! :D Vi ved vist alle godt hvilken røv vi helst vil have ;)Anna – http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Jeg er altså ikke helt enig i at kvinder ikke bygger meget muskelmasse så bare rolig… Jeg får selv hurtigt store overarme og tager derfor slet ikke så meget vægt som jeg egentlig kan. Det samme hælder mine ben der let bliver muskuløse på den ikke så pæne måde. Man vil jo gerne have lange slanke ben og ikke små muskuløse håndboldben som mine og mange andres har jeg set let bliver. Elsker at styrketræne men skal jeg så bare fortsætte med mindre vægt end jeg i virkeligheden kan? Er bare ærgeligt… Kan ikke spørge over fb da jeg ikke har det, så håber du kan svare her:-)Tak for indlægget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cæcilie Ralund

  Ingen regler uden undtagelser, og der vil altid være nogen kvinder der responderer bedre på styrketræning, end andre, og er i stand til at bygge mere muskelmasse. Jeg tror vi alle drømmer om lange slanke muskler, men det er (desværre) ikke noget man kan træne sig til. Vores muskler kan trænes til at blive større og stærkere, men man kan altså ikke ændre formen på dem.Hvis ikke du ønsker større muskler, vil jeg råde dig til at tage flere gentagelser end du egentlig kan. Så du fx tager 12 reps, hvor du i virkeligheden ville kunne tage 15. Det vil gøre dig stærkere og mere udholdende, men får ikke dine muskler til at vokse. Og så synes jeg bare du skal være stolt af, at have stærke muskuløse ben, det er sejt og have ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Okay tak:-) altså nu er det jo heller ikke som om jeg har mandeben. Så slemt er det heller ikke;) vil bare gerne have slankere men muskuløse ben;) synes altid de siger man får lange slanke muskler af pilates, men det er måske bare pjat så?;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cæcilie Ralund

  Hvis du vil have slankere ben, er det måske noget fedt du skal tabe? Ja, det er en skrøne at man får lange slanke muskler af at træne pilates, eller at tage mange gentagelser!! Man kan ikke ændre på ens genetik. Man kan vælge og træne sin krop, og få det bedste ud af den som den er skabt, og så stoppe med at sammenligne sig med andre. Nogen har nemt ved at få tydelige mavemuskler, nogen er heldige at deres fedt sætter sig på røven osv. osv.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den første uge på projekt GET FIT!