Ugens madplan - Uge 11

Når vægttab lige pludselig ikke handler om kost og træning…

Jeg var i sidste uge hos Anne Louise for at tage en status. Jeg var godt klar over jeg ikke havde tabt mig, med alle de arrangementer jeg havde haft, regnede jeg med at have taget på.

Det havde jeg også, men kun 100 gram – og det var i væske – så det betyder jeg har holdt vægten stabilt på trods af pænt meget mad, det er jeg egentlig RET glad for :)

Men jeg var alligevel frustreret, for jeg er træt af når jeg er presset/stresset, så spiser jeg forkert – på trods af alle professionelle omkring mig har fortalt det er ganske normalt. Min psykolog har sågar sagt mit mål burde være at holde vægten lige nu, end at fokusere på at tabe mig.

Alt dette snakkede jeg med Anne Louise om, og jo mere vi fik gravet ind til tingene. Jo mere fandt jeg ud af hvor dårlig jeg er til at respektere mig selv.

 • Jeg siger ja til aftaler jeg egentlig ikke kan overskue/gider for andres skyld
 • Jeg planlægger for mange ting og har en alt for proppet kalender
 • Jeg slapper sjældent af
 • Jeg har ikke haft “mette tid”

Og hvis jeg ikke respektere mig selv og det sindet har brug for, nemlig ro. Hvordan skal jeg så nogen sinde komme tættere på mit mål?

Det sætter virkelig gang i tankerne, for jeg kunne nævne flere aftaler til hende jeg ikke havde lyst til, men blot sagde ja til fordi jeg ikke kunne overskue at skulle sige nej. Og det er jo forkert – for jeg skal gøre ting der giver mig energi og IKKE dræner mig for energi.

Så jeg er i gang med at rydde op i min kalender, og hold kæft det er svært. For jeg er en pleaser og vil gerne gøre alle glade. Derfor har jeg heller ikke aflyst alle de aftaler jeg egentlig burde – men har stadigvæk taget nogle skridt i den retning, og det bedre end ingenting.

Derfor blev denne session ikke om hvad jeg skulle spise for at tabe mig. Men jeg fik nogle mål for sindet der kan hjælpe mig mod mit mål.

12721996_10207007912649398_2129391911_n

Så folk der tror vægttab “bare” er at spise sundt og træne, tager fejl. Der ligger så meget mere bag og det arbejder jeg på nu. Det er hårdt – men jeg tror på det kan hjælpe mig <3

Nu har jeg næste tid om 3 uger – så det bliver spændende at se hvordan og hvorledes, jeg har nemlig en påske fyldt med arrangementer. Så det bliver svært – men jeg giver altså ikke op.

Hver gang jeg falder, skal jeg nok rejse mig igen… :)

12799155_1696034510609437_1330869455002717254_n

 

6 kommentarer

 • Melina Petersen

  Hej søde du!

  Det er sååå gode ting du har fået med
  Der! Det er virkelig vigtige ting at arbejde med. Det er så vigtigt at have tid til sig selv, og ikke altid sige ja til folk fordi så siger man automatisk nej til sig selv, og det kan virkelig ende ud i at gøre en stresset eller føle man ikke har fødderne på jorden, og hvad der ellers hører til! Pas på dig selv, og lyt til dig selv ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Held og lykke med det! Selvomsorg er det allervigtigste, og hvis kroppen er stresset, så kan du jo heller ikke tabe dig, fordi kroppen så holder på fedtet :-) Gode tanker til dig!

  http://www.marieschleidt.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Mette.. Jeg kommenterer næsten aldrig på sådanne sider, men må sige at jeg virkelig tager hatten af for dig! Du er en af de sejeste kvinder jeg har ‘mødt’! Du er en kæmpe inspiration og et fantastisk menneske! Jeg tror på du nok skal klare den 😊 Det var lige et fredagesudbrud fra mig!
  Kh. Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugens madplan - Uge 11