10 ting du måske ikke vidste om mig?

Når vægten får magten..

Min kæreste har taget et valg, han har simpelthen fjernet vores batteri fra badevægten.. Hvorfor? Jo, jeg tror han var træt af mine tårer og at jeg blev så nedtrykt og trist hvergang jeg stillede mig derop. Og han skulle selvfølgelig høre på det.

Og efter nogle dage uden, kan jeg jo egentlig godt se hans pointe. Men jeg var igen igen igen, nået dertil hvor den fucking åndssvage vægt havde magten og det jo mega latterligt.

Jeg ville jo kun blive glad hvis jeg stillede mig derop og viste jeg havde tabt mig, og gerne mere end 400 gram helst! Men når man vejer sig hver anden dag – så er det sgu nok ikke realistisk.
Men viste vægten at jeg vejede det samme eller ENDU værre at jeg havde taget på, så var resten af min dag jo dårlig.

Så hvor store var chancerne for det? Ikke så høje.. Og jeg er faktisk glad for at han har fjernet det. Selvom jeg på de gode dage vågner op og føler, wauw i dag må der være sket noget. Så er det bare ÆRGERLIGT, for den skal ikke fortælle mig det. Den skal være et pege mærke, intet andet og den skal ikke bruges tit.

Så nu er det slut med at veje mig derhjemme, batteriet er gemt og jeg ved ikke hvor henne, og jeg er altså ikke SÅ syg i hovedet at jeg begynder at lede efter det (endnu ihvertfald).

Så lige nu bliver jeg kun vejet at folk der hjælper mig med at komme på rette vej (mere om det i et senere indlæg), og ikke så tit. For jeg har brug for at min vægt på afstand.

Og det jo egentlig åndssvagt den vægt skal have så hjernedød en magt. Jeg ser flere piger i grupper på facebook og på de sociale medier, som vejer sig HVER dag og bliver ked af det når den står stille, og stiller spørgsmål.

Men den vægt er nu bare ikke så simpel som vi gerne vil have det! Der kan virkelig være mange faktorer der spiller ind, så som væske, stress, søvn, menstruation osv. Så hvis du har taget 2 kg på fra den ene dag til den anden, kan det være du blot skal til at have din mens, også har man mere væske i kroppen end normalt.

Jeg synes det er synd at vægten har og får den magt over folk. Og jeg skal ikke lyde hellig eller noget, for jeg forstår det udemærket godt. Og jeg synes også det er svært, fordi når man vejer for meget som jeg gør, så er det bare nemmere og se resultaterne i tal, end på et spejl. For der kan jeg vitterligt ikke se dem….

Men en vægt fortæller ikke alt det der foregår inde i dig – slet ikke. Så du kan sgu ikke altid stole på det tal der står på vægten.

Det jeg vil fokusere på nu er hvordan jeg har det, får jeg mere energi og overskud, forsvinder mine cravings og lyst til usund mad. Men vigtigst af alt, vil jeg virkelig prøve og glemme vægten og det er svært, og jeg kan mærke det rører mig når jeg skriver, for jeg vil virkelig virkelig virkelig gerne tabe mig.. Og det er egentlig åndssvagt at man jo godt ved hvad der er fornuftigt, men det er svært at efterleve.

Men de kloge mennesker som hjælper mig siger at de skal jeg nok klare – så det må jeg tro på. Selvom det er svært.

Husk at vægten er bare et tal, det skal ikke bestemme hvem du er og hvordan du har det. Det prøver jeg at lede efter. Og som min skønne coach Cecilie sagde til mig:

Vægten er bare et tal, den definere dig ikke! <3

Tro på jer selv og giv aldrig op!

MASSER AF KÆRLIGHED HERFRA <3

IMG_0514 (1)

11 kommentarer

 • Christine

  Jeg ville tabe mig i sommerferien, og begyndte at veje mig hver morgen. Det er på en måde facinerende og forfærdeligt hvor hurtigt det kan tage kontrollen over en. Jeg er en pige med en sund psyke og mente aldrig det kunne ske for mig, men lige pludselig havde den skide vægt kontrollen over mig. Jeg var også skide ked af når der ikke skete noget, og følte at jeg bare skulle tænke på chokolade, så røg der et kg på. Det var skræmmende, kunne knap nok nyde mad uden at få dårlig samvittighed. Da sommerferien sluttede – smed jeg også vægten væk. Nu er jeg mit normale sunde jeg – dog med de ekstra kg, men hellere et sund hoved end den “perfekte” vægt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Sådan,!!! Jeg smed min vægt ud for nogle år siden, hvilket hjalp mig rigtig meget. Da jeg så flyttede sammen med min nuværende kæreste havde han så en. Først her efter fødslen, er mit forhold til vægten desværre ved at være det samme som for nogle år siden. Jeg gerne af med de sidste graviditet kilo, trods jeg godt ved det er amme fedt der sidder på kroppen.
  Måske keg burde gøre det samme, så kan jeg veje mig igen om nogle måneder.

  Du er flot som du er og vægten er ikke alt, med alt det du gpr nu, kan det være mere muskelmasse, mere væske, øget blodvolumen.. Så, så længe du er glad og måske kan se der sker noget på andenvis er det jo lykken,

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja det tænker jeg ville være en god ide – det er svært at give helt slip synes jeg :)

   Ja vi må se – jeg vil bare SÅ gerne tabe mig, så det er svært at give slip på :(

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma M

  Det er synd at tal skal definere en person.
  Vægt, alder, højde, tøj størrelse, sko størrelse… Jeg kender nogen der er usikre pga mindst ét af de tal. Jeg er selv en af dem, og når jeg læser dit indlæg går det op for mig, hvor åndsvagt det er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Så fornuftigt! I en periode af mit liv betød tallet på vægten alt for mig. Den påvirkede mit humør, mine følelser, min energi og mit forhold til alle omkring mig. En dag tog jeg en drastisk beslutning og smed den i skraldespanden og det er det bedste jeg har gjort. Jeg kigger i spejlet i stedet for nu, og vejer mig kun hver 6. måned. Og min vægt har stort set ikke ændret sig, tror jeg ikke ;-). Mit mål er hellere ikke at tabe mig eller noget, men min vægt har aldrig været så stabil, betydet så lidt og det har forbedret mit forhold til min krop så meget! Jeg håber du får gode erfaringer med din beslutning :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • louise

  Kære Mette.
  Hvad med at beslutte dig for først at veje dig om 1 år? Så kan du VIRKELIG tage dit eget råd til dig og vælge IKKE at fokusere mere på vægten før en tidshorisont der ligger godt derude i fremtiden. Ikke at du ikke har en god viljestyrke – lader faktisk til at din er virkelig god :) – men på ved sådan en beslutning om først at veje dig om 1 år (eller hvilken lang tidshorisont du selv sætter dig), så kommer der virkelig handling bag ordene om dit ønske af ikke at fokusere mere på det tal. Done ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja det er et godt råd, men et jeg ved jeg ikke ville kunne holde. Desværre. Jeg ved jeg vil se resultater, og spejlet er ikke nok for mig, for der kan jeg vitterligt ikke se det.

   Men jeg har taget den beslutning kun at blive vejet hos min træner og kostvejleder nu – og når de siger det. Jeg bestemmer intet der mere :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Jamen fair enough Mette :) Jeg kender dig jo heller ikke og skal bestemt ikke “belære” dig om hvad der er godt eller skidt for dig. Tænker bare at det er vigtigt at tænke over hvorfor man (du/jeg) tager et valg om at ville se resultater på vægten samtidig med at det kan “tage magten fra dig” (som du selv skriver). Der er jo mange måder at se resultater på, så hvis det med vægten mere gør dig ked af det end glad (eller ihvertfald styrer dig så meget som jeg får indtryk af her på din blog), så er der måske andre resultat-muligheder at arbejde med i hovedet :) Pøj pøj uanset hvad

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting du måske ikke vidste om mig?