Jeg vil se nice ud når jeg træner!

Når det sunde valg lige pludselig ikke er så sundt?

Det her indlæg har jeg overvejet et stykke tid om jeg skulle skrive.. Men jeg tror der sidder flere der ude som mig, som tænker at de sunde valg er bedre end det usunde valg, og det er det i princippet os. Men man skal også passe på… Her er, hvad jeg fandt ud af var knapt så sundt.

For noget tid siden, lagde jeg en opskrift ud på lækre dadelkugler – jeg var selv mega stolt over jeg havde lavet og spist disse i steder for at gå ned at købe bland selv slik og spise det hele. Jeg tænkte, yes – det er pisse sundt og MEGET bedre end slik når nu jeg skal tabe mig…

Jeg tog fejl..

Jeg kom til min diætist og blev vejet, og havde faktisk ikke tabt mig synderligt meget. Vi snakkede lidt om det hele, hvor jeg siger at jeg synes faktisk det kører super godt i hverdagen, men i weekenderne har jeg lyst til den der forbandede hygge. MEN så var jeg rigtig god og lavede dadelkugler i stedet. Hertil fortæller hun mig så at der faktisk er SYGT mange kalorier i dadelkugler – jeg bliver overrasket – for det var jo et sundere alternativ?

Nå, men jeg giver hende opskriften og hun fortæller mig at der ud fra dette vil være 80-100 kalorier i en kugle. Jeg gentager: 80-100 KALORIER i en kugle?!!?! Det vil sige at hvis jeg guffer 10 af dem i løbet af en dag og ja det får man da hurtigt gjort. Bum, så er der røget 1000 kalorier ekstra ind på regnskabet!

Så selvom jeg måske har ligget i kalorie underskud hele ugen, får jeg lynhurtigt hentet det ind ved at spise dadelkugler. Faktisk kunne jeg ligeså godt have spist en pose slik? Jeg ved godt det stadig er sundere for kroppen at få dadelkugler end slik, på grund alle de ting der nu er tilsat. Men kaloriemæssigt – der er det fuldstændig det samme…

PicMonkey Collage

Et andet eksempel hvor jeg også er hoppede i de fælder – er min kære morgenmad.

Jeg er ret godt til at spise morgenmad hjemmefra, men nogle dage er jeg simpelthen SÅ træt at jeg vælger at sove 30 minutter længere, og købe morgenmad til at spise på farten.

Her var min rutine i længere tid at gå i 7/11 og købe en Redbull light, også en paleo brød med smør og ost. Yes, jeg vidste godt der nok var en del kalorier i den grundet nødderne, men jeg tænkte at det nok passede ok med antal kalorier jeg nu spiser til morgen. Hertil skal det lige siges at jeg ikke tæller kalorier – så jeg ved ikke hvad jeg præcis skal have og hvornår. Men i ved, man har altid en cirka fornemmelse – min var så bare helt gal på den.

Nå men, disse morgemader sker så ofte i en længere periode. En dag får jeg så tilfældigvis kigget på kalorieindlægget. DEN lille sandwich ALENE indeholdte næsten 800 kalorier! 800 KALORIER?!?!?! til min morgenmad… Forhelvede manner!

Der følte jeg mig fandeme dum…. Men fandt endnu en grund til hvorfor jeg måske står pænt stille på den vægt..


 

Nu er der nok flere af jer der sidder bag skærmen og tænker, ej men Mette, det burde du da vide… Og ja det burde jeg nu nok. Men jeg er altså ikke uddannet indenfor kost og jeg er bestemt ikke en expert på vægttab og kalorietælling. Så nej, jeg vidste det ikke.. Men det vigtigste er at det ved jeg nu :)

Jeg siger ikke at man nu aldrig skal lave dadelkugler eller spise paleo brød – men jeg har ihvertfald fået øjnene op for det og måske nogle af jer har haft den samme tankegang som mig, som også er i gang med et vægttab?

Det gælder lige som de proteinbarer man kan købe, eller det nyeste Bodylab lige har udgivet en protein udgave af Maltesers. Disse produkter er IKKE sunde. Der er faktisk næsten lige så mange kalorier i dem som almindelig Maltesers.. Det der er godt ved disse er protein indholdet, men så er det vist også det?
For pr. 100 gram får du næsten 500 kalorier…. Spiser du en hel pose får du næsten 1000 kalorier. ..

Flere virksomheder har fundet ud af danskerne vil have sundere alternativer og prøver at finde måder at få folk til at købe deres produkter – som egentlig ikke er så sunde alligevel? Det ender ofte bare med at være produkter der er slik i forklædning.

Det skal lige siges jeg ikke har noget i mod Bodylab overhovedet. Jeg bruger selv deres produkter og er stor fan. Men efter min instagram blev over spammet i sidste weekend, med alle deres ambassadører som oftest er fitness profiler. De reklamerede med disse chokolade crisps, ved jeg der sidder folk bag skærmene der tror dette er sundt – selvom det ikke engang er blevet skrevet eller nævnt nogle steder – men blot på baggrund af det kommer fra en fitness profil.

Iformmedtina skrev faktisk et rigtig godt instagram post med dette – det finder du her!
Min pointe er at det er en jungle at finde rundt i hvad der er sundt eller ej – du kan jo se at selv jeg har hoppet i  nogle kalorie fælder? :)

Så jeg håber det her indlæg vil åbne øjne for nogle, især hvis man er i gang med et vægttab og virkelig kæmper. Så skal man fandeme passe på de sunde alternativer fælder!

Har du været ligeså tosset som mig og hoppet i nogle kalorie fælder?

11 kommentarer

 • Nikoline

  Det kunne jeg godt lide, det her indlæg. Og nej, tænker ikke det burde du da vide. Var selv overrasket over at en kugle indeholder så meget! Så ser man det pludselig ikke som at man har undgået sukker. En øjenåbner – men hvad skal vi ny finde på til vores lækkersult? ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Også mig! Der kan selvfølgelig være andre der er mindre i – men generelt er de ikke kalorielette..

   Haha ja! det er sgu et godt spørgsmål. Jeg går i tænkeboks :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Det er sunde valg. Men sund og kalorielet er ikke det samme. Synes faktisk det dr en stor misforståelse 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Men nu står sundhed og antal kalorier jo ikke lig hinanden…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Men til gengæld mætter en palæobolle med smør og ost væsentligt bedre end skyr med sødemiddel, så du slipper for at spise et øjeblik efter.
  Spiser selv efter LCHF og tabte mig 10 kg på 2 mdr på trods af jeg spiste smør, fløde, nødder, ost, palæobrød osv hver dag! Og ingen træning ovenikøbet. Sååå handler om at blive mæt og få et stabilt blodsukker og ikke opretholde den søde trang med søde light drikke, vaniljeskyr osv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ikke nødvendigvis – det kommer altså an på hvem du er som menneske :)

   Nogle bliver propmætte efter en portion skyr. andre er sultne efter 2 minutter :)

   Det er godt LCHF virker for dig og du er glad for det :) For mig ville jeg spise for meget fedt og ikke tabe mig, så jeg er mere til de søde ting. Man skal jo finde de ting der passer til en :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Tror nu alle vil tabe sig med LCHF hvis det blev overholdt. Du har selvfølgelig ret i folk er forskellige, men den måde du har kørt på indtil nu tricker jo noget, der gør du får lyst til det søde/at synde. Forstår du hvad jeg mener? Er ikke ment på nogen negativ måde. Håber jeg du forstår:-) Tænker bare hvis det ikke virker i længden så er det måske ikke det rette.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Bliver du virkelig mere mæt af en portion skyr end en nøddebolle med smør og ost? Er bare nysgerrig. Som sagt ja folk er forskellige, men lyder mystisk;-) tænker sådan det svarer til at en person bliver mere mæt af en grøn salat end bøf og sovs. Virker lidt ulogisk i mit hoved🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Måske måske ikke. Jeg er sikker på jeg ville overspise for meget på LCHF fordi det smager for godt :)

   Jeg tror ikke på alle vil tabe sig med LCHF, kender en der tog på. Det skal også passe til personen :)

   Og jeg er ikke enig i det du skriver med det tricker noget. Jo det gør det nu, men det er ligeså meget dårlige vaner. Jeg tabte mig jo trods alt 16 kg :)

   OG jeg ved ikke om jeg bliver mere mæt. Men de holder mig mæt lige lang tid. Men nu det godt nok også lang tid siden jeg har spist skyr til morgenmad, så kan godt være det har ændret sig. Men pointen er stadig at jeg synes 800 kalorier er for meget til morgenmad! :D selvom det mætter!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg vil se nice ud når jeg træner!