Personligt indlæg: Update efter vejning/Depression

Fokusområder

Først og fremmest vil jeg sige tusind tak for jeres fantastiske måde at tage imod mit sidste indlæg omkring depressionen på – det var med en smule frygt jeg udgav det. Men hold kæft hvor er i altså bare søde og dejlige!

Tak for jeres støtte, opbakning og søde ord – det betyder mere end i tror! <3

______________________

Nå, nu til det realle indlæg :)

Jeg har besluttet mig for efter min sidste vejning hos skønne Line, så vil jeg ikke i noget tid fokusere på hvor meget jeg skal tabe mig, men i stedet hvilke områder jeg skal have fokus på.
Det er kommet efter en samtale jeg havde med hende omkring min situation, og det hele.

Jeg har flere gange læst jeres kommentarer i forbindelse med diverse råd jeg søgte, hvor mange af jer har skrevet at det hjælper at skrive ting ned på papir, SÅ det gjorde jeg :)

Så her er de fokusområder jeg fandt frem til – jeg vil uddybe dem under billedet :)

10517050_10202947062090672_373777824_n

Mindre portioner:

Jeg vil fokusere på at spise mindre portioner når jeg spiser. Jeg tager ofte alt for meget på min tallerken og flere gange, så det vil jeg prøve at fokusere på når jeg f.eks. skal tage frokost i kantinen. Jeg ved godt det er svært, men så længe jeg har det med i baghovedet, satser jeg på det stille og roligt, vil blive bedre og bedre… Tror i ikke?

Kun tage 1 gang:

Jeg vil også virkelig fokusere på kun at tage 1 x mad – den her bliver rigtig svær fordi jeg i juli har mega mange familie fødselsdage, studenterfest og bryllup. Så det bliver virkelig svært – men jeg vil virkelig prøve at holde det. Fordi det er en af de større grunde til jeg nok har taget på igen.
Har i nogle gode råd til dette problem ? :)

Mere fokus på kost:

Jeg vil fokusere på sund kost – under min depression endte det til sidst med jeg fik en masse usundt og det er bestemt ikke godt for kroppen. Så jeg vil tilbage dertil hvor jeg fokusere på den sunde kost og kan mærke at min krop har det godt. For det er en fantastisk følelse!

Fokus på træning:

Når min ankel engang er ok igen og jeg kan træne som før, vil jeg virkelig prøve at fokusere på min træning og resultater. Se at jeg bliver stærkere, og få trænet så jeg kan få smidt de kilo.

Prøve nyt løbeprogram og holde det:

Jeg fik lige inden jeg kom til skade tilsendt et løbe program fra min kollega, som jeg faktisk glædede mig til at komme igang med! Så når min ankel er klar til at kunne løbe igen, vil jeg begynde på dette program og forhåbentlig blive fan af at løbe og få smidt lidt mere cardio ind i træningen.

Ikke rose sig selv med mad:

Eeej Mette, du har tabt 2 kg – det skal vi da lige fejre med en ordentlig omgang sushi – nej mette, der er alt for mange kalorier i sushi. Jeg skal stoppe med at rose mig selv med mad når jeg opnår resultater, og istedet måske forkæle mig med materielle ting. Det bliver man ihvertfald ikke tyk af. Men målet er at opnå at se mad som ernæring og ikke belønning.

Usundt må kun være i weekenden og mindre mængder:

Begrænse usunde ting til weekenden, så jeg ikke tager kage og slik på arbejdet. På den måde får jeg ofte lidt for mange kalorier ind, og den er nem at skære fra. Så jeg skal fokusere på at få min viljestyrke tilbage, den er nemlig gået lidt ned under min depression.

Lytte til kroppen:

Det vigtigste punkt! Jeg skal blive bedre til at fokusere på de tegn og signaler min krop sender mig. Huske at få slappet ordentligt af, ikke laver aftaler så jeg er booket flere måneder frem i tiden, og huske mig selv så jeg ikke ender i en dårlig periode igen.

Det er vigtigt for mig at sige at overstående ting ikke er noget jeg fra i dag af ikke må gøre mere! Nej overstående er noget jeg skal fokusere på og blive bedre til. Derfor er det ok hvis jeg falder i, for det er ikke forbudte ting – men ting jeg som sagt gerne vil blive bedre til!

Jeg vil derfor have det i baghovedet og virkelig tænke over det. Jeg er så småt begyndt på det, men det er godt nok svært fordi de vaner bare er indgroet og jeg er rigtig glad for mad. Men jeg vil virkelig prøve! :)

Giver det mening?

God weekend dejlige følgere <3 :)

4 kommentarer

 • Vivi

  Jeg har ikke selv prøvet det, men ang. dit problem i at tage flere gange, så har jeg hørt at hvis man spiser sig mætikke sulten hjemmefra i sund mad, så er lysten til at spise meget når man er ude mindre. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette // getfitinspiration.dk

   Hej Vivi,

   Tak for dit tip – altid rart med flere brugbare tips :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Asta

  Det kan måske hjælpe, hvis du siger til dig selv, at du må tage en tallerken med kød, kulhydrat, sovs/fedt og grønt, og derefter må du tage så mange tallerkener du vil men kun med grønt (uden fedt/dressing). På den måde får du masser af gode vitaminer og fibre, som kan holde dig mæt og begrænse dit indtag af desserten :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette // getfitinspiration.dk

   Det var faktisk en god ide! Tak for det tip, det må jeg prøve.
   (selvom kødet og kulhyrdrater ofte er det der er lækrest :D )

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Personligt indlæg: Update efter vejning/Depression