De perfekte og opstillede billeder...

Ej, har du set, hvor klam hun er?

I går så jeg denne artikel på TV2,  som handler om Karina og Mette, som er overvægtige og har fået grimme/onde kommentarer omkring dette på gaden, og jeg blev simpelthen så sur indeni da jeg læste dette.

Jeg har aldrig oplevet at nogle har sagt noget til mig på gaden, men jeg har fået en del grimme kommentarer på de sociale medier, og da jeg var yngre. Jeg kan huske der engang var en der ringede med hemmeligt nummer og lagde en telefonsvarer hvori de kaldte mig fede Dorit og snakkede om hvor fed jeg var. Den episode sidder stadig i mig, jeg gik vel i 6-7 klasse, og har aldrig rigtig snakket med nogle om det, fordi jeg jo godt vidste det var dem der havde et problem og jeg ikke skulle tage mig af det, men det ramte mig alligevel.

Ligeså vel når nogle skriver du er så klam, du er så fed, du er ulækker eller hvad pokker folk nu kan finde på at skrive. Jeg forstår ikke det behov for at svine et menneske til – hvor er respekten for sine medmennesker?

Og jeg synes især tit det går ud over overvægtige/tykke mennesker, som om man bliver gjort til et “andenrangsmenneske”, fordi man er tyk/overvægtig, hvad fanden har det med noget som helst at gøre? Hvorfor skal man nedgøres på den måde?

Jeg ved godt overvægt koster samfundet penge og det ikke er sundt for en person at være overvægtig – I GET IT! Men det stiller det da på ingen måde retfærdigt at svine en overvægtig person til.

Jeg ved godt at nogle mener at jeg bare skal finde mig i at folk skriver grimt til mig, for jeg har selv valgt at “stikke næsen frem” og så hører det bare med og det kan godt være. Men jeg finder mig simpelthen ikke i det uden kamp!

Jeg kan på ingen måde sætte mig ind i hvad det er det gør at de mennesker der gør sådan noget føler de kan tillade sig det? Hvor er det seriøst der går noget galt? For de er som regel klar over det de siger er sårende, men hvorfor så ramme en person man ikke kender noget som helst til eller om? Hvad får man ud af det?

Jeg kunne ALDRIG ALDRIG ALDRIG nogensinde finde på at tale grimt til et menneske, om de var tykke eller tynde, eller høje eller lave. Jeg har respekt for mine medmennesker og behandler ALLE med respekt.

Jeg har lige siddet og læst beretninger omkring fatshaming på FedFront (FedFront er en bevægelse initieret af stand-up komiker og aktivist Sofie Hagen og sygeplejerske og aktivist Andrea Storgaard Brok) og jeg blev SIMPELTHEN så arrig indeni da jeg læste det, at jeg lovede mig selv højt og helligt at hvis jeg nogensinde oplever sådan en situation om det så er fatshaming eller mobning eller hvad end vi nu kalder det, så blander jeg mig og så må jeg få de knubs jeg nu engang får ved at blande mig, men det kan simpelthen ikke være rigtig der er nogle mennesker der tror man kan tillade sig at tale sådan til et andet menneske! Jeg vil simpelthen ikke finde mig i at nogle mennesker taler grimt til andre menneske uanset emnet!

Og det handler ikke kun for mig om overvægt, det handler om generel respekt for sine medmennesker, så uanset hvad skal man simpelthen ikke svines til på den måde.

Så kan vi ikke nok blive bedre til at være sødere mod hinanden, uanset størrelse, vægt, køn, farver eller hvad man nu kan kan finde på at nedgøre et andet menneske om, please?

bitch-body-fat-girl-favim-com-1821477

5 kommentarer

 • Det er skide godt skrevet Mette! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Super godt skrevet.
  Jeg har fået flere kommentarer. Den jeg faktisk husker bedst er faktisk mest en god historie. Jeg var på vej på arbejde på cykel en meget tidlig lørdag morgen. Holdet for rødt og der kommer 2 meget fuld mænd forbi. Den ene stopper og siger ‘hold op hvor er hun dog pæn af en tyk en’. På den ene side lidt ind men jeg tog til mig jeg var pæn😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for din ros Lotte!
   Godt du tog det positive til dig, men det er stadig ikke den måde det skulle være sagt på. Jeg er ked af du har fået flere kommentarer. Jeg er sikker på du er fantastisk <3 :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Godt skrevet Mette. Hvis vi alle bare blander os og siger fra, så tror jeg på at folk begynder at tænke sig om

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De perfekte og opstillede billeder...