Forbandet sygdom..

De perfekte og opstillede billeder…

Ok, jeg kan ligeså godt indrømme det. Jeg går simpelthen ikke op i perfektion på mine sociale medier.

Jeg går vitterligt ikke op i om mine billeder passer sammen farve mæssigt, at alle billeder har samme nuance, at der ikke må komme 3 selfies i træk eller at mine billeder er uredigeret. Det jeg går op i er at det jeg udstiller er virkeligt og noget man kan forholde sig til og at jeg føler jeg kan stå inde for det.

Jeg gider simpelthen IKKE bruge tid på at redigere mine mad billeder f.eks. så det ser flottere ud. Jeg bruger de indstillinger der nu er på Instagram, men jeg gider ikke tage billeder på mit kamera, overføre dem til computeren for at redigere for derfor så at overføre det tilbage til telefonen og uploade det.

Jeg er begyndt at ligge mere mærke til de perfekte billeder på Instagram f.eks. ALT skal være perfekt, se flot ud.  Forleden så jeg en uploade et billede hvor personen skrev de havde det svært med deres selvværd, men det billede der blev brugt til at få det budskab ud var top redigeret og der tænker jeg: “Øv!” Så mange sidder derude bag skærmen og kan relatere til det budskab. Men hvorfor så redigere billedet, så det er endnu flottere?

Det hænger os sammen med den tendens, hvor nogle prøver at promovere sig selv med at de ok at være som man er og ser ud (halleluja for det, det er jo også det jeg prøver på) men så kan jeg se at billedet er redigeret, taljen er gjort mindre, røven er gjort større og så sidder jeg bare og tænker: HVORFOR?!
Det er lige præcis disse ting der er med til at skabe et fucked up ideal om hvordan man skal se ud. For hvis man promovere selv kærlighed og accept af den man er, hvorfor redigere man så sig selv “bedre”?

Ligeledes har jeg det faktisk også sådan med mad billeder ind i mellem. Jeg er med på at folk godt kan lide at kigge på pæne billeder, det giver flere følgere, osv. osv.  Men jeg synes stadigvæk det på sin vis er med til at promovere den “perfekte virkelighed” som mange stræber efter.

Dette betyder IKKE at jeg har noget i mod de flotte billeder, tværtimod. Ind i mellem ville jeg da ønske jeg også kunne tage så pæne billeder men jeg bor i en lejlighed med dårlig lyst og er bare ikke god til det, så det har jeg ligesom erkendt.

Men Instagram er som jeg har nævnt FLERE gange, kun en lille bitte procent del af folks “virkelige” hverdag.  Så selvom det hele ser så perfekt ud når man scroller ned gennem profilerne, så husk der er et menneske bag profilen, et menneske som højst sandsynligt ikke deler alle de kampe de nu har i hverdagen.

Derfor, må du IKKE føle du skal se sådan ud eller du skal lave så lækker mad hver dag. Du er dig, og du er god nok præcis som du er lige nu og her. Husk nu det <3 :)

img_4760

Ingen kommentarer endnu...

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forbandet sygdom..